توجه داشته باشید که ظاهر منوها و یا عبارتهای بکار رفته شده در این آموزش مخصوص مودم TP-Link می باشد. ولی در حالت کلی کلیه مراحل مشابه این راهنمای تنظیم مودم می باشد.
1- ابتدا کابل تلفن را به مودم خود متصل کنید و سوی دیگر این کابل را به پریز تلفن وصل کنید. لازم به ذکر است در صورتی که هنگام برداشتن گوشی تلفن روی خط نویز وجود دارد و صدای خش خش به گوش شما می رسد، بهتر است از یک دستگاه اسپلیتر خط تلفن مطابق شکل استفاده نمایید. (اسپلیتر جهت جداسازی فرکانس های ویژه انتقال صدا و فرکانس های مربوط به انتقال اطلاعات اینترنت می باشد و مانع تداخل فرکانس های خط تلفن می گردد).
پس از خرید مودم ADSL، فارغ از نوع مودم و ویژگی های فرعی آن، توجه به چند نکته جهت اتصال صحیح دستگاه ضروری می باشد.
در مرحله اول نحوه اتصال فیزیکی را به صورت گام به گام برای شما عزیزان شرح می دهیم : این آموزش برای تمامی مودم های ADSL کاربردی بوده اما ممکن است بسته به شرکت تولید کننده و یا نوع تراشه مودم شما، عبارات به کار رفته یا شکل ظاهری منو ها، متفاوت باشند.

2- سپس کابل شبکه LAN ( از نوع کابل های RJ-45) را به پورت مربوطه متصل نمایید . سمت دیگر این کابل را به پورت شبکه کامپیوتر خود وصل نمایید.
3- نهایتا با اتصال کابل آداپتور برق به محل مربوطه و وصل کردن دوشاخه آداپتور به برق شهری، گام نهایی را در اتصال فیزیکی دستگاه خود بردارید.
4- حال کافیست دکمه روشن/ خاموش دستگاه را فشار دهید تا مودم ADSL شما روشن شود.
اگر تمامی مراحل بالا را به خوبی طی نموده باشید و سرویس ADSL خط تلفن شما نیز متصل باشد و همچنین کامپیوتر شما نیز روشن باشد؛ چراغ های هشدار دهنده مربوط به روشن بودن دستگاه، برقراری اتصال تلفن و وجود سرویس ADSL روی این خط و همچنین چراغ LED مربوط به پورت شبکه ای که کامپیوتر خود را به آن متصل نموده اید؛ روشن خواهند شد. به یاد داشته باشید که تنها در صورتی که خط تلفن شما برای سرویس ADSL رانژه شده باشد، می توانید پس از تنظیم دستگاه به اینترنت متصل شوید و در غیر این صورت دسترسی به اینترنت غیر ممکن خواهد بود.
در این مرحله با ساده ترین روش ممکن به تنظیم مودم ADSL خواهیم پرداخت به طوری که شما عزیزان تنها با طی چند مرحله به اینترنت پر سرعت دسترسی یابید. کافیست مراحل ذکر شده را با توجه به تصاویر و با دقت انجام دهید :
ورود به تنظیم مودم :
ابتدا مرورگر خود را باز کرده سپس به آدرس Gateway خود برگردید. این آدرس معمولاً ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ است. درصورت نرفتن به این آدرس، ۱۹۲.۱۶۸.۰.۱ را امتحان کنید.

پنجرهای مشابه تصویر زیر باز خواهد شد (این تصویر در مرورگر فایرفاکس است). عنوان این پنجره در فایرفاکس و گوگل کروم Authentication Required و در اینترنت اکسپلورر Windows Security است. در این پنجره دو فیلد میبینید که باید در یکی از آنها نام کاربری و دیگری رمزعبور مودم را وارد کنید. نام کاربری و رمز عبور درصورتی که در تنظیمات مودم قبلاً تغییر داده نشده باشد به احتمال زیاد admin و admin است (هم برای رمز عبور و هم پسورد). اگر آن را تغییر دادهاید، یوزر و پسورد جدید را وارد کنید.
در صورت اشتباه بودن رمز یا نام کاربری، باید از طریق جستجو در اینترنت یا برگه مودم آن را پیدا کرده یا به صورت دستی تنظیمات مودم را ریست کنید.

صفحه Quick Start :
پس از ورود به تنظیمات به تب Quick Start رفته و بر روی RUN WIZARD کلیک کنید.

حال پنجره دیگری مشابه تصویر زیر باز خواهد شد. بر روی NEXT کلیک کنید.

در برگه Time Zone منطقه زمانی خود را انتخاب کنید. برای کشور ایران منطقه زمانی GMT+03:30 Tehran است. بر روی NEXT کلیک کنید.

در برگه ISP Connection Type برای اتصال عادی گزینه PPPoE/PPPoA را انتخاب کرده و NEXT را بزنید.

در برگه PPPoE/PPPoA اطلاعات مربوط به اشتراک اینترنت خود را وارد کنید. نام کاربری و رمز عبور اشتراکتان را که از ارائه دهنده خدمات اینترنتی خود دریافت کرده اید در فیلدهای Username و Password وارد کنید. همچنین شماره VPI و VCI که آن هم باید از شرکت خدمات اینترنتی بگیرید را وارد کنید.
در فیلد Connection Type نوع ارتباطتان با ISP را انتخاب کنید. پروتکل PPPoE (حالت LLC) پیشنهاد میشود اما در شرایط دیگر میتوانید از پروتکل PPPoA که یک پروتکل قوی تر است، استفاده کنید. در نهایت بر روی SAVE کلیک کنید.

تنظیمات وایرلس مودم :
حال اگر مودم شما وایرلس (بیسیم) باشد، در قدم بعدی باید اطلاعات شبکه وای فای را وارد کنید.

فیلدهای مشخص شده را به این صورت تکمیل کنید:
- برای قسمت Access Point گزینه Activated را بزنید تا قابلیت وای فای فعال شود.
- در قسمت SSID نامی برای وای فای خود انتخاب کنید. این نام در سایر دستگاههایی که قصد وصل شدن به شبکه وایرلس را داشته باشند قابل مشاهده خواهد بود.
- در قسمت Authentication Type، الگوریتم مورد نظر را انتخاب کنید. به شدت توصیه میشود که این مورد را روی WPA-PSK/WPA2-PSK یا حداقل WPA2-PSK تنظیم کنید.
- در قسمت Encryption نیز روش رمزگذاری پاکتهای داده را انتخاب کنید. گزینهای که شامل هر دو رمزگذاری TKIP و AES باشد، بهترین گزینه است. درغیر این صورت اگر دستگاهها از AES پشتیبانی میکنند، گزینه AES و درصورتی که پشتیبانی نمیکنند، گزینه TKIP که امنیت و سرعت کمتری نسبت به AES دارد را انتخاب کنید.
- سپس قسمت Pre-Shared Key را با رمز عبور دلخواه خود پر کنید. این رمز عبور برای اتصال به وای فای شما استفاده خواهد شد و طول آن باید بین ۸ تا ۶۳ کاراکتر باشد و فقط اجازه استفاده از کاراکترهای ASCII (انگلیسی، اعداد و نمادهای رایج) را دارید.
در نهایت بر روی NEXT کلیک کنید.
تنظیم مودم شما به اتمام رسیده است. برای ذخیره کردن این تنظیمات بر روی Next کلیک کنید تا به صفحه برگه Quick Start Complete بروید. حال دوباره بر روی NEXT کلیک کنید تا تنظیمات ذخیره شوند و پیام Saved Changes را ببینید. در این قسمت میتوانید پنجره تنظیمات را بسته و از تنظیمات مودم خارج شوید.
کمی صبر کنید تا چراغ Internet روشن شود. اگر همه چیز به طور صحیح انجام شده باشد و قبل از همه چراغ ADSL روشن باشد (حتی قبل از تنظیم مودم. خاموش بودن چراغ ADSL یعنی اشتراک اینترنتی شما فعال نشده است و مشکل از سمت ارائه دهنده خدمات اینترنتیتان است)، چراغ Internet نیز روشن خواهد شد. از این پس میتوانید از مودم خود برای وصل شدن به اینترنت استفاده کنید.